MI: Magdalena Jaworska powołana na stanowisko prezesa PAŻP(komunikat)

Polska Spółka Gazownictwa wprowadza nową e-usługę dla swoich klientów. Od teraz możliwe będzie uzyskanie protokołu wymiany legalizacyjnej gazomierza w dowolnym momencie i w preferowanej formie.

Ministerstwo Infrastruktury ogłosiło, że z dniem 4 stycznia 2024 roku, Magdalena Jaworska została powołana na stanowisko prezesa Polskiej Agencji Żeglugi Powietrznej z rekomendacji Ministra Infrastruktury, Dariusza Klimczaka.

Decyzja została podjęta przez Prezesa Rady Ministrów na wniosek Ministra Infrastruktury, Dariusza Klimczaka.

Magdalena Jaworska pełniła funkcję prezesa Polskiej Żeglugi Powietrznej w latach 2015-2016, po czym dołączyła do zespołu ds. żeglugi powietrznej (Performance Review Body of the Single European Sky) jako członek. Jej głównym obszarem działania było dążenie do poprawy wyników żeglugi powietrznej w Europie, koncentrując się na bezpieczeństwie, przepustowości, ochronie środowiska i efektywności kosztowej. Ukończyła studia prawnicze na Uniwersytecie Maastricht oraz stosunki międzynarodowe na Uniwersytecie Warszawskim, a także zdobyła dyplom MBA na Szkole Biznesu Politechniki Warszawskiej.

Informujemy, że wszystkie komunikaty publikowane na naszym serwisie są dostarczane przez nadawców bez ingerencji ze strony PAP SA. Nadawca ponosi pełną odpowiedzialność za treść komunikatu, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa prasowego. (PAP)

Treść pochodzi z serwisu: pap-mediaroom.pl