TerraPay powołuje Louise Brett na stanowisko niezależnego dyrektora

Pracujemy obecnie nad projektem zmiany ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych oraz innych ustaw (UC6).

LONDYN, 4 marca 2024 r. /PRNewswire/ — TerraPay, wiodąca międzynarodowa sieć płatności transgranicznych, ogłasza powołanie Louise Brett na stanowisko niezależnego dyrektora w Terra Payment Services (UK) Limited (TerraPay UK). Louise ma imponujące doświadczenie i sukcesy w branży usług finansowych.

Louise obejmując to stanowisko, będzie pełnić kluczową rolę łącznika między TerraPay a całością ekosystemu finansowego oraz interesariuszami firmy, aby utrzymać najwyższe standardy zarządzania, różnorodności, integracji i kultury zgodności. Jej wieloletnie doświadczenie w branży fintech i usług finansowych wprowadzi niezwykle cenną perspektywę zewnętrzną do zarządu, wzbogacając model zarządzania TerraPay i dostosowując go do rozwoju i ambicji spółki.

Louise ma bogate doświadczenie zawodowe, obejmujące stanowiska wiceprezesa Deloitte UK oraz szefa działu FinTech i innowacji na rynku usług finansowych w Deloitte Europe. Odgrywała kluczową rolę w kształtowaniu reakcji Deloitte na rozwój branży, wspierając integrację finansową i promując kompetencje w dziedzinie fintech na arenie międzynarodowej. Z racji swojego doświadczenia w pracy w sektorze bankowym i na stanowiskach kierowniczych doskonale rozumie niuanse równoważenia strategicznej wizji z realiami wysoce regulowanego rynku. Louise mocno wierzy w siłę przywództwa integracyjnego i różnorodność myślenia, które prowadzą do długoterminowego sukcesu.

Jako przewodnicząca zarządu i komitetu ds. zarządzania ryzykiem i zgodności (GRC) w TerraPay UK, Louise będzie odgrywać kluczową rolę w ewolucji modelu zarządzania spółki, dostosowując go do rozwiązań TerraPay oraz wzmacniając jej reputację. Jej specjalistyczna wiedza zapewni niezbędne wsparcie i wskazówki, świadomość sytuacyjną oraz monitorowanie otoczenia, co pozwoli wesprzeć strategiczną narrację i długoterminowy sukces TerraPay.

„Cieszymy się, że możemy powitać Louise w TerraPay jako naszego niezależnego dyrektora w Wielkiej Brytanii. Jej bogate doświadczenie i strategiczna przenikliwość będą nieocenione w kształtowaniu przyszłości firmy. Wierzymy, że jej specjalistyczna wiedza jeszcze bardziej wzmocni nasze standardy zarządzania i znacząco przyczyni się do rozwoju”.

„Bardzo się cieszę, że mogę rozpocząć tę nową misję w TerraPay. Z punktu widzenia rozwijających się i dojrzewających fintechów, takich jak TerraPay, ważne jest, aby mieć determinację, by być gotowym na wzrost. Akceptując ramy regulacyjne i zasady w połączeniu z pasją do innowacji, tworzą one krytyczną podstawę dla przyszłego sukcesu. Liczę na wsparcie tego wzrostu w nadchodzących latach”.

Zespół TerraPay przywitał z entuzjazmem nowego dyrektora generalnego, Ambara Sura, który wyraził swoją radość z powodu dołączenia Louise do zespołu.

Louise, komentując swoją nową rolę, powiedziała:

Posiadająca znaczące doświadczenie w branży, Louise została niedawno uhonorowana miejscem na prestiżowej liście Women in FinTech PowerList 2022, co podkreśla jej wyjątkowe osiągnięcia i wpływ w sektorze technologii finansowych. Przed dołączeniem do TerraPay, pełniła funkcję członka zarządu The ScaletUp Institute i UK Women in Payments.

Podczas gdy Louise obejmuje stanowisko przewodniczącej zarządu TerraPay UK, z niecierpliwością oczekuje się jej wskazówek, zdolności przywódczych i strategicznych analiz, aby sprawnie poruszać się po stale zmieniającym się krajobrazie usług płatniczych. To ma szczególne znaczenie, ponieważ spółka uzyskała status Instytutu Pieniądza Elektronicznego (EMI) we Włoszech i jest gotowa rozszerzyć swoją działalność w tym kraju, a następnie w całej UE.

TerraPay

TerraPay is revolutionizing the flow of funds worldwide, providing seamless connectivity with the most extensive cross-border payment network regulated in 30 global markets and enabling payments in over 140 recipient countries, over 210 sender countries, on over 7.5 billion bank accounts, and over 2.1 billion mobile wallets. TerraPay’s mission is to ensure connectivity in the world of finance without borders, making money transfers instant, reliable, transparent, and fully compliant. TerraPay is pushing the boundaries for international businesses – from banks, fintechs, and money transfer operators to travel companies, creator platforms, and e-commerce markets – while increasing financial inclusion even in the most inaccessible markets. The company was founded in 2014, with its headquarters in London. Its global offices are located in Bangalore, Dubai, Miami, Bogota, Dar es Salaam, Kampala, The Hague, Dakar, Johannesburg, Nairobi, Milan, and Singapore. TerraPay is rapidly expanding, receiving funding from leading investors including IFC (World Bank), Prime Ventures, Partech Africa, and Visa.

Wiadomości dystrybuowane przez: pap-mediaroom.pl