Wiadomości Polska Nauka i technologie Puratos otwiera Centrum Innowacji, by prezentować nowe rozwiązania dla branży piekarniczo-cukierniczej
Nauka i technologie

Puratos otwiera Centrum Innowacji, by prezentować nowe rozwiązania dla branży piekarniczo-cukierniczej

„Jesteśmy firmą z długofalową wizją rozwoju, która stawia na bliskie relacje z klientami i wysoką jakość obsługi” – zaznaczył Pierre Tossut, dyrektor generalny Puratos Group, wiodącej firmy z branży piekarniczo-cukierniczej, podczas inauguracji Centrum Innowacji w Warszawie.

W kompleksie The Warsaw Park przy ul. Krakowiaków 50 firma Puratos otworzyła nowy showroom dla klientów w dniu 7 maja. Przestrzeń ma na celu rozwijanie współpracy z lokalnym biznesem, dzielenie się wiedzą na temat najnowszych trendów konsumenckich i inspirowanie klientów.

W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciele znanych firm piekarniczych i cukierniczych, zarówno z Polski, jak i z zagranicy, oraz partnerzy Puratos, w tym ambasador Królestwa Belgii w Polsce, Rik van Droogenbroeck.

Podczas wydarzenia goście mieli okazję uczestniczyć w pokazach produktowych w trzech osobnych ścieżkach tematycznych – kulinarnej, cukierniczej i piekarniczej. Doświadczeni kucharze i technolodzy prezentowali proces tworzenia dań oraz aplikacji z każdego obszaru, łącząc tradycyjne receptury z nowoczesnymi trendami konsumenckimi w formie mikrowarsztatów. Dodatkowo, każdy pokaz był okraszony opowieścią o powstaniu danej aplikacji oraz sporą dawką dobrego humoru.

„Centrum Innowacji, które zostało otwarte w dniu dzisiejszym, daje naprawdę unikalną możliwość nie tylko firmie [Puratos – red.], ale również Belgii, żeby pokazać to, co mamy najlepsze do zaoferowania. (…) Jestem naprawdę szczęśliwy z obecności Centrum Innowacji Puratos w Warszawie i jestem z tego bardzo dumny” – stwierdził Rik Van Droogenbroeck, ambasador Królestwa Belgii w Polsce. 

Firma podkreśla, że Centrum Innowacji ma za zadanie inspirować klientów w dziedzinie piekarnictwa, cukiernictwa i czekolady. Dotychczas firma oferowała serwis technologiczny i dzieliła się fachową wiedzą głównie u klientów na terenie całej Polski. W The Warsaw Park klienci mogą liczyć nie tylko na dostęp do nowoczesnego sprzętu z branży gastronomicznej i naturalnych produktów, lecz także na pomoc doświadczonych technologów, którzy pokażą klientom niecodzienne podejście do cukiernictwa i piekarnictwa.

Arkadiusz Buczyński, dyrektor generalny Puratos Polska, podkreślił, że otwarcie Centrum Innowacji ma na celu dostosowanie się do zmieniających się trendów konsumenckich i tworzenie gotowych produktów zgodnych z nimi.

„Myślę, że po pierwsze bardzo dobrze wsłuchujemy się w to, czego klienci oczekują. Po drugie obserwujemy trendy rynkowe i trendy konsumenckie. Po trzecie naprawdę zwracamy uwagę na ewolucję smaków, na to, co w tej chwili jest popularne, co będzie popularne za chwilę, czego klienci poszukują. To są elementy, które wplatamy później w produkcję naszych składników, ale też w pracę nad aplikacjami, nad poszczególnymi produktami” – stwierdził Arkadiusz Buczyński.

Firma Puratos kładzie duży nacisk na wysoką jakość swoich produktów, zapewniając klientom autentyczne tradycyjne składniki pozyskiwane z dbałością o środowisko.

Przedstawiciele Puratos podkreślają, że firma dba o najwyższą jakość swoich produktów, a klienci otrzymują autentyczne tradycyjne składniki pozyskiwane z najwyższą starannością i troską o środowisko.

„Nasze surowce są pozyskiwane z szacunkiem dla środowiska, a naszym celem jest zapewnienie rolnikom stabilnych dochodów. Pracujemy w zgodzie ze społecznościami, których częścią jesteśmy, i inwestujemy w zapewnienie możliwości rozwoju w naszych Szkołach Piekarstwa na całym świecie” – stwierdził Pierre Tossut, dyrektor generalny Puratos Group.

Centrum Innowacji oferuje blisko 400 metrów kwadratowych powierzchni, w tym część produkcyjną z Chef Corner, piekarnią, cukiernią, czekoladziarnią i przestrzenią konferencyjną. Jest to idealne miejsce do prowadzenia prezentacji produktowych, warsztatów i konferencji w nowoczesnym campusie biznesowym, wyposażonym w innowacyjny sprzęt z branży piekarniczo-cukierniczej.

Otwarcie Centrum Innowacji Puratos otwiera nowe perspektywy dla branży piekarniczo-cukierniczej, łącząc tradycję z innowacją i pasję z profesjonalizmem. Nowoczesny showroom w biznesowym kompleksie to nie tylko miejsce spotkań i prezentacji, lecz także inkubator pomysłów i współpracy, który wyznacza nowe standardy w branży. Centrum Innowacji Puratos w Warszawie jest symbolem zaangażowania firmy w ciągłe doskonalenie się, będąc przy tym źródłem inspiracji dla całej branży.


Pochodzenie informacji: pap-mediaroom.pl

Exit mobile version