Biznes i finanse

XVI Forum Rynku Spożywczego i Handlu – przegląd aktualnych trendów i zjawisk na polskim rynku

Już 6-7 listopada 2023 roku w hotelu Sheraton Grand w Warszawie odbędzie się kolejne Forum Rynku Spożywczego i Handlu, czyli największa konferencja w Polsce poświęcona sektorowi spożywczemu, handlowemu i HoReCa. W trakcie spotkania prelegenci będą się zastanawiać nad zmieniającą się rzeczywistością oraz prognozami dla branży na najbliższy czas.

Forum Rynku Spożywczego i Handlu to jedyne w swoim rodzaju wydarzenie, które w jednym miejscu zgromadziło liderów branży handlowej, spożywczej i HoReCa, a także ważnych przedstawicieli organizacji branżowych i miejscowej społeczności biznesowej. 16. edycja tego wyjątkowego wydarzenia odbędzie się pod hasłem „TrendsTalks” i poświęcona będzie analizowaniu wpływu kluczowych trendów i zmian społecznych, ekonomicznych i technologicznych na funkcjonowanie i rozwój biznesów.

Podczas dwudniowego programu forum dyskutować będziemy na temat wyzwań, z którymi muszą mierzyć się obecne przedsiębiorstwa: od ekonomicznych i strategicznych decyzji w warunkach inflacji i kryzysu surowców po zmiany w zachowaniach i potrzebach konsumentów, działanie sztucznej inteligencji, zmiany klimatyczne i przepisy prawne. Ośmioro paneli specjalistycznych obejmować będzie tematy dotyczące każdego aspektu biznesu, w tym produkcji i handlu.

Już dziś możemy zapowiedzieć udział w roli prelegentów w naszym wydarzeniu wybitnych przedstawicieli branży spożywczej: Andrea Camastra, szef restauracji Nuta; Małgorzata Cebelińska, wiceprezes SM Mlekpol; Andrzej Gantner, wiceprezes i dyrektor generalny Polskiej Federacji Producentów Żywności Związku Pracodawców; Sławomir Leszczyński, członek zarządu i dyrektor pionu handlowego Makro Cash And Carry Polska; Grzegorz Łapanowski, kucharz, aktywista i przedsiębiorca, dziennikarz kulinarny; Jacek Palec, prezes Frisco.pl; Krzysztof Pawiński, prezes Grupy Maspex; Monika Piątkowska, prezes Izby Zbożowo-Paszowej; Piotr Rajewski, dyrektor handlowy Żabka Polska; Marietta Stefaniak, członek zarządu ds. strategii i rozwoju Zakładów Mięsnych Silesia; Rafał Wróblewski, członek zarządu, dyrektor sprzedaży Nestlé Polska; Ryszard Wysokiński, Head Of Department Investor Relationship Management Kaufland Polska Markety; Marek Zagórski, prezes Krajowej Grupy Spożywczej. Serdecznie zapraszamy do wspólnego spotkania!

Podczas sesji inauguracyjnej skupimy się na strategicznych kierunkach, jakie powinniśmy podążać w dynamicznym świecie, w którym szybkie zmiany są standardem. Zastanowimy się nad żywnością, produkcją i konsumpcją w obliczu coraz trudniejszych wyzwań, przed jakimi stoi dzisiejszy biznes. Dyskusja dotyczyć będzie także zielonej ekonomii w branży żywnościowej, ponieważ dokonujące się zmiany wymagają wsparcia od pracowników, organizacji oraz konsumentów.

Drugi dzień obrad przyniesie dyskusję o konsumentach przyszłości, w której omówione zostaną zagadnienia takie jak ultrakomfort, wellbeing oraz cyfrowa rzeczywistość. Podczas dyskusji rozważone zostaną także trendy, które stanowić będą odpowiedź na pytanie: co dla wszystkich, co dla zetki, co dla silvera?

Podczas spotkania przyjrzymy się bliżej wpływowi ESG (Environmental, Social and Governance) na rynek. Dowiemy się, jak ESG wpływa na nabywców i jak branża spożywcza może połączyć zyski z ochroną zdrowia konsumentów. Dyskutowane będą również korzyści cyfryzacji dla handlu i branży HoReCa. Omówimy strategie cyfrowe i jak nowe technologie wpływają na doświadczenia klientów i prowadzenie biznesu w nowoczesnym świecie.

Podczas targów Food&Retail zaprezentowane zostaną nagrody Food&Retail Awards oraz laureaci konkursu Dobry Produkt. W tym plebiscycie grono znanych ekspertów, szefów kuchni, influencerów kulinarnych i dziennikarzy zaakceptuje 15 wartościowych firm i produktów, nagradzając je certyfikatami Dobry Produkt.

„Świat wokół nas zmienia się dynamicznie, a to, co dzieje się na globalnej scenie, znajduje odzwierciedlenie także w przemyśle spożywczym i handlu. Branża musi być gotowa na te zmiany i odpowiednio na nie reagować, aby sprostać ewoluującym zwyczajom i nawykom konsumentów. To duże wyzwanie, ale jednocześnie ogromna szansa. Forum Rynku Spożywczego i Handlu jest okazją do inspirowania i dzielenia się wiedzą, dlatego bardzo zachęcam do rejestracji na to wydarzenie wszystkich, którzy chcą być na bieżąco z trendami i prognozami“ – mówi Edyta Kochlewska, redaktor naczelna dlahandlu.pl, współautorka programu Forum Rynku Spożywczego i Handlu.

Serdecznie zapraszamy Państwa do udziału w Forum Rynku Spożywczego i Handlu 2023, które odbędzie się w dniach 6-7 listopada w Hotelu Sheraton Grand Warsaw. Spotkanie to będzie doskonałą okazją do wymiany doświadczeń i wiedzy oraz dyskusji na temat bieżących trendów i perspektyw rozwoju branży spożywczej i handlowej.

Forum Rynku Spożywczego i Handlu 2023 otworzy nowe możliwości dla handlu, producentów i dostawców oraz przedstawicieli rządu. Zostanie ono zorganizowane przez Polskie Towarzystwo Wspierania Przedsiębiorczości, wydawcę branżowych portali i czasopism. Pełna agenda Forum Rynku Spożywczego i Handlu jest dostępna pod adresem https://www.frsih.pl/2023/pl/sesje/.

Będziemy wdzięczni, jeśli zarejestrujesz się już dziś, aby w pełni skorzystać z wszystkich korzyści płynących z udziału w Forum Rynku Spożywczego i Handlu 2023. Link do rejestracji znajduje się pod adresem https://www.frsih.pl/2023/pl/rejestracja-2023,367.html.

Czekamy na spotkanie w warszawskim Hotelu Sheraton Grand i na wspólne dyskusje na temat rozwoju rynku spożywczego i handlowego.

Do zobaczenia!

PTWP jest wiodącym organizatorem wydarzeń w Europie Środkowej, w tym Europejskiego Kongresu Gospodarczego – European Economic Congress (EEC) – jednego z najbardziej szanowanych spotkań biznesowych odbywających się w tej części Europy.


Źródło dystrybucji: pap-mediaroom.pl

Wykorzystujemy pliki cookies.
Polityka Prywatności
Więcej
ROZUMIEM